Dny orientace pro gymnázium Tišnov

Aleš Chmelík, 4. 7. 2013

Datum konání:            26. a 27.6.2013

Počet účastníků:         26.6. – 33 účastníků, 27.6. – 44 účastníků

Mapa:                         26.6. výuková mapa „Pod Květnicí“ ev.č. 12 11 18 V

27.6. mapa „Kozí brada 387“ ev.č.12 11 14 Z

Ve spolupráci s profesorkou tělocviku Mgr. Alenou Maškovou z Tišnovského gymnázia byly uspořádány dva cvičné závody s předcházející instruktáží a krátkým seznámením se základy orientace přímo s mapou v terénu. Počasí nám přálo a tak akce proběhly v příjemné atmosféře, za zájmu žáků, kteří soutěžili v drtivé většině s neobyčejným nasazením. Podle reakcí účastníků se dny orientace líbily.

Středa 26.6.

Den orientace se konal dopoledne v Tišnovském sídlišti „Pod květnicí“. Zúčastnili se studenti tercie a kvarty. Po asi hodinové procházce sídlištěm s mapou ve čtyřech skupinách, při které se seznámili s mapou a základy orientace se vydali ve dvojicích na trat´cvičného závodu. Připravena byla orientačně jednoduchá trať o délce 2,2 km se 7-mi kontrolami. Všichni trať prošli bez větších problémů a rušivých událostí.

Čtvrtek 27.6.

Den orientace se konal v Předklášteří u horní stanice lyžařského vleku „na Klínku“. Zúčastnili se studenti tercie a sekundy. Po asi hodinové procházce lesem s mapou ve čtyřech skupinách, při které se seznámili s mapou a základy orientace se vydali ve dvojicích na trat´cvičného závodu. Připravena byla orientačně jednoduchá trať (na úrovni H10) o délce 2,1 km se 7-mi kontrolami. Všichni trať prošli bez větších problémů a rušivých událostí.

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010