POSTÁS CUP FOREVER

Nikola Jordanov, 3. 4. 2019

Dnes jsem omylem kliknul na naši oddílovou webovou stránku a koukám, že poslední článek tam je ode mne a je starý skoro rok. Tak si říkám, že je načase, abych zase něco napsal z našeho letošního výletu do Maďarska. Plně obsazené auto ve složení: Vlastík, Emil, Nikola, Aleš, Pavel zamířilo letos do vesničky Pilismarót. Níže je vyfocena celá výprava na shromaždišti v celé její kráse.

foto

Cestou tam jsme se dozvěděli, co jsou to dlouhé a krátké cukry a jejich praktické využití, na místě jsme se naučili nového slovíčka „csókolom“ bez praktického využití.

Terén nebyl tak výživný jako v předchozích letech, ale alespoň tam neřádí kůrovec. Les byl listnatý a bílá byla až moc bílá. Kontroly byly vidět z velké dálky. Pokud jsme neběželi do kopce, tak jsme dlouho traverzovali. Seběhy byly nebezpečné, kvůli popadaným listům nebylo pořádně vidět, do čeho šlapeme. Pokud orienťacký zážitek nebyl tak intenzivní, vše vyrovnalo večerní hodování v restauraci, které uspokojilo naše mlsné jazýčky.

Takhle to vypadalo u našeho stolu při večeři. Moc si toho nevybavuji, ale selátko bylo výborné a červené víno chutnalo znamenitě.

I tady platilo staré pravidlo čím starší tím lepší. Emil deklasoval svoje soupeře a pokud by se nedopustil „hiba“ v první etapě, vyhrál by s velkým náskokem. Zbytek výpravy taky podal stabilní výkon.

Níže se můžete podívat na mapu H50A z E2, která měla jednu stranu tak dlouhou, že se mi nevešla do skeneru. Tak jsem ji pro Vás alespoň vyfotil.

A nezůstali jsme jen u sportu, kulturní vložkou byla návštěva starobylého města Visegrád a jeho hrad z 13. století. Naše spokojenost je zárukou, že příští rok se znovu vypravíme na sportovně-gurmánskou výpravu do Uher.

Toto vše zažil a pro Vás sepsal: Nikola z Mendelu

Žádné komentáře »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010