Dlouhý víkend

Zdeněk Mazal, 19. 4. 2010

Příežitostí jak si dát pořádně do těla byla tento víkend celá řada. MČR na dlouhé představovalo jistotku, ale co takhle čtyři závody ve dvou dnech? Druhá varianta mi přišla poněkud zábavnější a můžu potvrdit, že efekt byl téměř srovnatelný.

Začalo se v sobotu dopoledne ve vojenském újezdu Libavá Mistrovstvím Hanácké oblasti na krátké trati. Představu o vítězném čase v chlapech mírně upravil Michal Smola, kterému neletělo letadlo do Švédska, tak přijel potrénovat. Vlastní závod byl poměrně nezáludný, dost fyzicky náročný, protože to chtělo pořád tlačit na pilu. Mapa ze závodu níže, výsledky tu.

Odpoledne jsme se přesunuli do Olomouce, kde se pokračovalo Mistrovstvím Hanácké oblasti ve sprintu. Trať chlapů 3,8 km napovídala, že to bude pořádná palba, anebo to stavitel s délkou přepálil. Nakonec se ukázalo, že obojí. Řada lidí, kteří chtějí být na MČR ve sprintu v televizi, ranní závod vynechali, a na časech to bylo znát. Rychlost běhu byla rozhodující, na trati byly jen dva až tři záludnější postupy (viz mapa), ale takový je holt sprint. Výsledky opět na obhana.cz.

V neděli proběhla obdobná dvojkombinace v naší oblasti pod hlavičkou Beta Ursus Orienteering v Říčkách. Dopolední krátká trať využila prostor jižně od hřiště a byla celkem pěkná. Hlavním problémem bylo nezaseknout se na některé z jam, které tvořily převažující objekt kontroly. Výsledky na stránkách Bety.

Tečkou za víkendem, nebo třešnickou na dortu (podle toho jak se komu zadařilo) byl odpolední lesní sprint severně od hřiště. Ti co absolvovali předchozí tři závody už měli pěkně nakoupeno.  Naštěstí rychlost běhu při počtu sedmi kontrol na kilometr nebyla rozhodujícím faktorem. Závod mě utvrdil v tom, že sprint jako disciplína patří spíše do města – byla to výborná zábava, mapa seděla velmi dobře, bohužel v lese každá chybka znamená velkou časovou ztrátu, která se dohnat nedá. Takovým chybkám se nevyhne na těžších kontrolách prakticky nikdo, takže kdo vidí někoho razit jámu, posouvá se vzhůru výsledkovou listinou.. člověk tak pro dobrý výsledek potřebuje trochu toho štěstíčka. Každopádně pěkný závod. Výsledky opět na stránkách Bety.

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010