Mistrovství Moravy 2011

Zdeněk Mazal, 11. 4. 2011

Moravský žebříček začal o víkendu nedaleko Štítů. To je kousek od Šumperka a jsou tam pěkné kopce. Kromě kopců tam toho moc není, ani lesa. Kdybych jako stavitel dostal hotovou mapu na stůl, asi by následoval dlouhý povzdech. V tomhle terénu se člověk široké orientační veřejnosti nezavděčí.

Chlapská trať obsahovala několik dlouhých postupů, bohužel mi nepřišlo, že by nabízely mnoho různých voleb. V zásadě poměrně blízko čáry a nestoupat zbytečné metry navíc. Krátké postupy na závěr pak měly přinést změnu rytmu, bohužel zajímavý prostor byl velmi malý, takže to celkový dojem moc nespravilo. Mapa byla solidní v tom smyslu, že se člověk donavigoval zhruba tam kam potřeboval (ono při přeběhu kilometr po louce na kraji lesa toho člověk moc nepotřebuje), nicméně při bližším zkoumání měl člověk pocit, že si s ní mapař extra nehrál (což na druhou stranu chápu, dá se tomu říkat i generalizace – např. zcela chyběly v česku běžně mapované vývraty a výrazné stromy). Celkový dojem byl fyzicky náročný běžák – lezák s několika pastmi na blbce.

Z výsledků určitě stojí za zmínku vítězství Libora a Gábiny Hirošových v H50B, resp. D16B. Kompletní výsledky jsou na stránce závodu.

V neděli se v jižní části prostoru konal závod štafet, kterého se bohužel (podle ohlasů možná spíše bohudík) opět žádná naše štafeta nezúčastnila.

Ještě tu je drobný rest z minulého týdne – nepříliš pěkný oblž na krátké trati u Kroměříže a

pěkné, ale pekelně rychlé oblastní mistrovství ve sprintu v Podzámecké zahradě.

Žádné komentáře

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
© VSK MENDELU v Brně, oddíl OB 2008 - 2010